tisdag 26 maj 2009

Pös-shorts och tyger


Idag har jag fotat tygerna i leksaksswappen. Jag fick 4 jättefina tyger! Det klassiska röda flodistyget från ikea, en bit randig strechfrotte, två olika bitar med trikå. Fina och härliga tyger! Tack Carolina!!


Igår fick jag de fina pösshortsen som jag beställt av Lilla Gryn. Jättefina och mysiga. Passar perfekt på Vera, dem kommer hon kunna ha hela sommaren!! Tack tack!!

Just nu virkar jag på en födelsedagspresent till en kille som fyller 9 år till midssommar. Han har precis upptäckt "Star Wars"...

Etiketter: ,

måndag 25 maj 2009

Leksakerna har landat...

Idag fick jag ett mail ifrån min leksaksswapkompis att hon fått sitt paket! Skönt att veta! Hon verkar nöjd och båda hennes söner också! :) Jag såg i hennes blogg att de precis fixat till ett kök till barnen. AHA... tänkte jag (ja ibland glimmar det till...) jag ska virka mat! Så detta är vad jag skickade underst ligget ett grönt prickigt tyg som jag gillar skarpt! Sen ett stekt ägg, 2 morötter, 4 äppelklyftor, och 1 princessbakelse.

Etiketter: , ,

söndag 24 maj 2009

Skickad beställning...

Idag har jag skickat en beställning jag fick för ett tag sen. Det var på 5 små figurer till en mobil. Vi kom överens om, svamp, bil, krokodil, uggla och ett hjärta. Det var roligt att virka de här små figurerna! Krokodilen är bara 13 cm lång, och blev jättebra faktiskt!!







Sen måste jag bara visa ett superfint tyg jag hittade här i stan, det fanns i turkost också, är lite sugen på att köpa lite mer... kostade ju bara 29 kr/metern!!


Annars i helgen har jag tapetserat vårat sovrum, blir bra, men idag upptäckte jag att det fattades 1 våd... gahhh... dessutom så är ju inte fresks öppet idag så vi får vackert vänta på att bli klara tills imorgon... *mutter mutter* så mycket för att få hjälp att beräkna åtgången av deras personal.. :(

Hoppas ni har haft en trevlig helg!!

Etiketter: ,

fredag 22 maj 2009

Rädda mammorna...

Hittade en uppmaning hos Babushkadockan!! Hjälp till att rädda mammor i världen!

Etiketter:

Leksaksswapen...


Idag fick jag paketet i leksaksswapen! Det var en jättefin elefant med prassliga öron i! Tack snälla Carolina för din jättefina elefant!!!!! Vera gillade den också. Hon sa sitt "A" med eftertryck när hon fick se den... det säger hon när hon blir lite exalterad och intresserad av något!! Ett gott betyg alltså!!! :)


Senast i virkträsket blev det en Plipp och Plopp från Mia Bengtssons bok. Rätt söta faktiskt. Jag virkade hjärtan och sydde fast istället för knappar och så broderade jag ögon eftersom jag inte hade några säkerhetsögon. Ser på bilden att den röda ser ut att ha sned mun, men den har inte det i verkligheten!

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll i stugorna!!

Etiketter: , ,

söndag 17 maj 2009

9 månader


Idag blir min lilla tjej 9 månader. Hon har alltså varit lika länge utanför magen som hon låg i min mage... Tänk att det bara är 3 månader till så blir hon 1 år. Att stå och titta på barnprogram är nya trenden just nu...

Idag tog jag med mig virkningen ut i den fantastiska solen och dottern, tänkte tar en liten promenad så hon somnar och sen kan jag virka... jojo... trodde jag ja! Jag promenerade i 2 timmar utan att Vera somnade ens en sekund, hon pratade, gnällde, hojtade och grinade... så mycket för den virkstunden!!

Etiketter:

torsdag 14 maj 2009

Husmusen...

... är klar. Jag blev jättenöjd. Han är rätt stor, hela 20 cm lång.



Måste ju visa bilden med vår ena katt Sixten och husmusen... han verkar inte helt intresserad. Men han är ju inte heller någon jaktexpert... =)



Nu är det full fart med beställningar och ett byte jag är med i. Har virkat en hel del av det, men kan ju naturligtvis inte visa något än!! Men det kommer... Idag satt jag ute i solen och virkade i 1½ timme medan Vera sov i vagnen... Tror det blir min nya lyx när det är vackert väder, promenera med Vera tills hon somnar sen gå och sätta mig på någon fin, varm och solig plats och ta fram garnet. Låter väl helt ok va?? Känns som om jag behöver en hel del av den lyxen just nu...

Etiketter:

måndag 11 maj 2009

Min mormor...



hon finns inte längre. Hon gick bort igår kväll under operationen, hennes hjärta och lungor orkade helt enkelt inte. Hon fyllde 93 år i torsdags, hon har levt ett långt och bra liv. Sett sina barn bli vuxna, få barn och även dessa få barn. Hon slapp bli dement och flytta till ålderdomshem eller vara sjuk. Men hon fattas mig så oerhört.

Jag har varit så otroligt mycket med min mormor under uppväxten. Hon var ofta barnvakt till mig eftersom min mamma jobbade nätter och min pappa jobbade ofta utomlands. Jag har så många fantastiska minnen av min mormor. Denna starka vackra kvinna. Hon föddes under första världskriget, körde lastbil för kvinnliga lastbilskåren under andra världskriget. Uppfostrade 2 barn och jobbade heltid. Var gift med min morfar i 57 år och hjälpte honom och tog hand om honom när han blev gammal och dement.

Jag vet att hon tyckte att hon gjort sitt här i denna värld, hon uttryckte det ibland och sa "det är inte meningen att man ska bli såhär gammal" eller "det värsta med att bli såhär gammal är att alla man känner dör, man blir så ensam". Jag hoppas hon har det bra där hon är nu att hon inte är så ensam längre. Men det finns många som saknar henne här.

Jag älskar och saknar min vackra fantastiska mormor Märta!

Etiketter:

lördag 9 maj 2009

En lite dämpad kväll...

Ikväll ringde min mamma och berättade att min lilla mormor som fyllde 93 år i torsdags hade gått och ramlat. Hon föll rätt illa och ligger nu på sjukhuset med bruten lårbenshals och bruten höger arm. Hon mår väl under omständigheterna bra, men hon måste ju opereras och eftersom hon äter Varan så får vi se när de kan operera henne.

Känner mig lite dämpad och orolig ikväll, men försöker hålla mig lite sysselsatt så det har blivit lite virkat i alla fall...

Sov gott och hoppas morgondagen känns bättre!!

Etiketter:

torsdag 7 maj 2009

Torsdag och möjligheter...

Idag har jag inte hunnit med något mer än att städa, diska och greja på här hemma... dessutom så hade vi en lillstumpa som INTE ville somna ikväll, blir lite ställd när hon är sån här. Somna på kvällen har hon alltid gjort lätt annars... ja ja till slut så gick det ju! Men tänker sätta mig en stund och virka nu!

Hos Ulliga Gulliga Saker har man möjlighet att vinna en sådan här sötnos!!! Hon firar 25000 besökare på bloggen!!! Grattis Veronica!!

Etiketter:

onsdag 6 maj 2009

Restgarner och virkning...

Jag har anmält mig till ett restgarnsbyte på stickamera.se. Roligare att göra något av "nya" restgarner än sina egna kanske!!!


Igår var jag på syjunta igen! Härligt är det! Igår hann jag nästan hela kroppen till musen jag håller på med. Tror det blir bra!!

Etiketter:

måndag 4 maj 2009

UFOt har landat... med Mr G

Äntligen!!



Så svårt det kan vara att få det sista gjort på något... att stoppa 1 ben och två armar och sy fast känns ju kanske inte som det svåraste att göra! Men det har tagit emot. Kände mig inte nöjd när jag sytt fast ett ben och där tog det tvärnit. Men jag tog bort det och sydde fast igen och så av bara farten så blev det sista gjort också. Härligt att han är klar Mr. G. Han blev rätt söt, men han får ingen mun... gillar när det ser ut lite såhär, ok med näsborrar, men munnar är inte min stil tror jag...



För övrigt så kom mina Clover virknålar idag. Beställde på loveknitting.se i slutet av förra veckan, hon hade rea på dem då så det åkte visst ner 2 st i varukorgen innan jag checkade ut... Jag ÄLSKAR dessa virknålar. Jag får tokigt ont i min tumme när jag virkar med vanliga nålar något längre tag... så dessa är de enda som det fungerar med!

Ikväll har jag också gjort klart första figuren till beställningen! Skönt att kunna bocka av lite på listan i alla fall. Ha en trevlig kväll!!

Etiketter:

söndag 3 maj 2009

En swap och en lapp...

Idag har vi varit och kollat på lite tapeter till sovrummet... men ack vad mycket fult det finns i tapetväg! Jag vet ju vad jag vill ha bara jag får se det!! Ja ja jakten går vidare i alla fall!!

Innan vi for så fick jag ett fint swap-paket på posten. Jag var med i en swap på sysidan. Vera fick denna fina klänning och en pill-trasa som matchar klänningen. Den kommer bli jättefin i sommar till henne!




Som sagt så har jag inte virkat så mycket, men det blev en grytlapp till vår stekgryta som blir så rackarns varm när man steker i den och man vill ju gärna hålla i den när man rör, så det blev en inte så stor grytlapp. Men man vill ju inte lägga den i maten heller, så liten och rektangulär såhär...


Sen har jag ju flera projekt igång. En mus som jag håller på med, en vågig pläd som borde virkas på, sen har jag 2 swapar som ska göras och en beställning på lite små figurer... Beställningen har jag börjat på, men den tänker jag inte visa förrän mamman ifråga har godkänt den!

Etiketter: ,

lördag 2 maj 2009

Hemma igen och tävling...

Äntligen är vi hemma igen! Nu känns det som om man vill vara hemma i lugn och ro ett tag!! Vi hade det jättetrevligt när vi åkte bort ett par dagar bara jag och Z. Vera hade det bra hos mormor och morfar och som tur för mitt hjärta så kände hon igen mig och Z när vi kom dit igen!! :)

Virkat har det inte blivit mycket av, men har virkat färdigt huvudet och öronen till den lilla musen i alla fall!

Däremot så firar fröken Elsa 50 000 besökare på hennes blogg. Hon är ju helt fantastiskt duktig och virka och en av mina stora inspirationsbloggar i detta ämne. Har du inte tittat in där än så är det på tiden! HÄR så kommer du direkt till henne!! Du kan vinna en sådan här fin liten princesstårta där just nu också!!!

Etiketter: ,