söndag 27 september 2009

Vinn en mössa!!


Kolla in hos Tisa, ni kommer dit HÄR! Hon firar 14000 besökare på sin blogg, och lottar ut en av sina supersnygga virkade mössor!

Etiketter:

lördag 19 september 2009

Rutor igen...


Mina rutor har förökat sig lite och blivit lite större! Kände mig inte riktigt nöjd med rutorna innan, nu har jag lagt till ett varv på de större rutorna och vet inte hur jag ska göra med de mindre än... men det finns det ju tid till att fundera på medan man virkar!

Dessutom måste jag ju bjuda på en vacker hösthimmel härifrån Sundsvall... Jag älskar hösten!!



Etiketter: ,

tisdag 15 september 2009

Mina rutor...


som ska bli en kudde förökar sig... blir lite olika storlekar på rutorna, inspirerad av en kudde jag hittade på flickr HÄR kan ni se den!!

Etiketter:

Angående tråkiga kommentarer!

Idag har jag ändrat inställningar på mina kommentarer. Numera kan man inte kommentera anonymt. Har man något att säga kan man göra det med sitt namn och stå för det. Det är min fasta åsikt!

Till dig som har lagt kommentaren så kan jag bara tala om att det ÄR mitt mönster på ugglan, och hänvisar till en diskussion som har förekommit på Mia Bengtssons blogg. Jag har aldrig gillat de amigurumisar som Ana Pauli har gjort och har inte läst hennes böcker eller blogg. Sett bilder har jag väl gjort, men det mönstret som finns publicerat här har JAG gjort. Men inspirerad av andra blir man väl alltid. Hennes uggla hade jag aldrig sett i alla fall. Om man ska göra mönster på sånt som aldrig förr har gjorts så kan vi ju sluta på en gång. Har du något mer att säga om det här kan du ju maila mig eller skriva här och våga stå för vad du tycker!

Etiketter:

torsdag 10 september 2009

På tur...


Imorgon åker jag och mina arbetskamrater på personalresa. Vi ska åka till Riga. Det ska bli väldigt roligt och skönt att göra något själv som inte är jobb i dess rätta betydelse. Det enda ansvar jag har är att infinna mig och komma i tid... inte vakna halv ett på natten av att en ungdom har lyckats starta brandlarmet genom att spraya håret... eller liknande historier. Vi ses efter helgen... handarbeta lugnt nu!!

*poff*

tisdag 8 september 2009

Att vinna en liten...



sockersöt mus kan du göra hos fröken Elsa! Hon firar fantastiska 100 000 besökare på hennes blogg och lottar ut denna underbara lilla fröken!! Klicka HÄR så kommer du dit!!

Etiketter:

måndag 7 september 2009

Uggle-mönster

Tänkte bjuda på ett mönster som jag gjort!! Jag tror jag har skrivit rätt men om ni hittar fel så säg gärna till så jag kan rätta!! Hoppas ni gillar det!!


Uggla


Kropp:
V1: Börja med att virka 2 luftmaskor (lm) och virka sedan 6 fasta maskor (fm) i den 2:a maskan från virknålen i mörkbrunt garn (6)
V2: Öka 6 maskor. Virka 2 fm i varje maska (12)
V3: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i första maskan sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (18)
V4: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 2 första maskorna, virka sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (24)
V5: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 3 första maskorna, virka sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (30)
V6: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 4 första maskorna, virka sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (36)
V7: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 5 första maskorna, virka sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (42)
V8-12: Virka 1 fm i varje maska (42)
V13-20: Byt till orange och virka 1 fm i varje maska (42)
V21: Fäst trådarna. Minska 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 5 första maskorna, virka ihop nästföljande 2 maskor* upprepa 6 gånger (36)
V22: Minska 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 4 första maskorna, virka ihop nästföljande 2 maskor* upprepa 6 gånger (30)
V23: Minska 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 3 första maskorna, virka ihop nästföljande 2 maskor* upprepa 6 gånger (24)
Fyll kroppen med vadd, du kan behöva fylla mer när du minskat mer.
V24: Minska 6 maskor. *Virka 1 fm i var och en av de 2 första maskorna, virka ihop nästföljande 2 maskor* upprepa 6 gånger (18)
V25: Minska 6 maskor. *Virka 1 fm i första maskan, virka ihop nästföljande 2 maskor* upprepa 6 gånger (12)
V26: Minska 6 maskor. *Virka ihop 2 maskor* upprepa 6 gånger (6)
Avsluta med en sm och sy ihop och fäst garnet.



Vingar (2st):
V1: Börja med att virka 2 luftmaskor (lm) och virka sedan 6 fasta maskor (fm) i den 2:a maskan från virknålen i mörkbrunt garn (6)
V2: Öka 6 maskor. Virka 2 fm i varje maska (12)
V3: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i första maskan sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (18)
V4-10: Virka 1 fm i varje maska (18)
Avsluta med 1 sm och spara en nog lång garnbit för att sy fast vingarna med. Sy ihop öppningen så att vingen blir platt. Sy sedan fast dem på kroppen.


Ögonvita (2st):
V1: Börja med att virka 2 luftmaskor (lm) och virka sedan 6 fasta maskor (fm) i den 2:a maskan från virknålen i vitt garn (6)
V2: Öka 6 maskor. Virka 2 fm i varje maska (12)
V3: Öka 6 maskor. *Virka 1 fm i första maskan sedan 2 fm i nästa maska* upprepa 6 gånger (18)
Avsluta med 1 sm och spara nog lång tråd för att sy fast ögonen med.
Pupill (2st):
V1: Börja med att virka 2 luftmaskor (lm) och virka sedan 6 fasta maskor (fm) i den 2:a maskan från virknålen i svart garn (6)
Sy fast pupillen på ögonvitan och sy sedan fast ögonen på kroppen.
Näbb:
Virka 6 lm, vänd och virka 1 fm i varje maska, hoppa över maskan närmast virknålen. Vänd, virka 1 lm och virka ihop 2 maskor, sen 1 fm och virka sen ihop de resterande 2 maskorna. Vänd, virka 1 lm virka ihop 2 maskor och sen 1 fm. Vänd, virka 1 lm, virka sen ihop de 2 maskorna. Virka 1 lm och virka fm runt hela näbben, avsluta med en sm, och sy fast näbben.

Nu är din uggla klar!

Etiketter: ,

tisdag 1 september 2009

Virkat...


Igår var jag ledig hela dagen och Vera hade sin sista dag på inskolningen, så jag fick lite virkat! Härligt! Det har blivit lite av den varan på sista tiden... dvs. sen jag började jobba... så nu är 1 av sköldpaddorna klar... :)

Etiketter: